Конфлікт між президентом та прем'єром закладений у Конституції - Тимошенко

Конфлікт між президентом та прем'єром закладений у Конституції - Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в прямому ефірі програми "Шустер LIVE", що у Конституції, ухваленій в 1996 року, закладений конфлікт між двома керівниками: президентом і прем'єр-міністром.

"Протистояння між президентом і прем'єр—міністром — це не лише особисті речі. Конституцією закладено, що є два керівники держави — один народно обраний та інший — народно обраний через парламентські вибори. Це дві людини з різними стратегіями розвитку країни, з різним баченням, з різними амбіціями. Немає жодної країни в світі, яка б керувалася двома лідерами. Це наша слабкість, ми не можемо в цьому знайти консенсус, оскільки лідер має бути один!" — пояснила народний депутат.

Лідер "Батьківщини" упевнена, що "Україні потрібно обрати або парламентську форму правління, якщо ми йдемо в Європу, європейську спільноту та орієнтуємося на західні цінності, або обрати президентську форму правління, як у США".

"Конституція своє відпрацювала... Зараз нам потрібно не лише змінювати владу, а перезаснувати державу. Перезаснувати так, щоб ви багато чого значили у своїй власній країні", — підсумувала Ю.Тимошенко.

Лента новостей
Вступай: