Для реформування МВС не вистачає $350 млн - Аваков

Для реформування МВС не вистачає $350 млн - Аваков

Зміни структури міністерства залежать від реформування інституту дільничних. Для реформування структури Міністерства внутрішніх справ не вистачає 350 мільйонів доларів.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив очільник МВС Арсен Аваков. За його словами, реформування структури МВС залежить від реформування інституту дільничних. Дільничні будуть набиратися за конкурсом, їх забезпечать формою, екіпіровкою, раціями, планшетами та зарплатою у 6-8 тисяч гривень.

Аваков наголосив: якщо провалиться реформування інституту дільничних, тоді безуспішною буде й реформа міністерства. Глава МВС запевнив, що намагається переконати іноземних партнерів "не розпорошуватися, а зосередитися на реалізації масштабних завдань".

"Не вистачає "дрібниці" - 350 мільйонів доларів", - зазначив міністр, нагадавши, що гранти на реформування структури МВС надходять переважно з США, Канади, ЄС та Японії.

Також Аваков повідомив, що в рамках реформування МВС у регіонах з маленьких районів зникнуть ізолятори тимчасового тримання, їх залишать лише у центральних, і вони "будуть ідеальними за умовами утримання, європейськими за рівнем забезпечення прав людини".

Лента новостей
Вступай: