США відреагували на жорстку заяву Лагард щодо України

США відреагували на жорстку заяву Лагард щодо України

США підтримують Україну в подоланні серйозних економічних проблем, але підкреслюють важливість вирішення питання корупції в країні. Про це заявив помічник прес-секретаря Державного департаменту США Марк Тонер, коментуючи заяву директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

"Ми підтримуємо зусилля України щодо врегулювання нею економічного та фінансового хаосу, який включає вирішення питань корупції серед інших дійсно серйозних економічних проблем", - заявив він.

За словами Тонера, США залишатимуться прихильними підтримці зусиль України щодо подолання "дуже серйозної економічної ситуації".

Нагадаэмо, напередодні Крістін Лагард заявила, що Фонду складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією. Президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з Лагард політичну ситуацію, що склалася в Україні, та шляхи її вирішення. Співрозмовники досягли домовленості про підготовку "дорожньої карти" пріоритетних реформ.

Лента новостей
Вступай: