Абромавичус висунув владі нові вимоги

Абромавичус висунув владі нові вимоги

Міністри-технократи вимагають від президента і прем'єра прибрати з політики певних людей.

Про це міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус сказав в ефірі телебачення.

"На даному етапі створюється список вимог до парламенту, до адміністрації президента і уряду, виходячи з якого, можна буде бачити, чи є бажання рухатися вперед. Список складається з того, чого потребують технократи, щоб спокійно працювати на благо країни в уряді. Добре, що така дискусія відбувається, але треба її швидше закінчувати і працювати", - сказав він.

Він вважає, що висновки і рішення повинні бути дуже швидкими.

"Потрібно в найближчі два тижні прийняти кілька важливих і жорстких рішень. Вважаю, що деякі люди з оточення президента і прем'єра не повинні брати участь в політиці, тому що вони погіршують імідж країни, імідж президента і прем'єра", - сказав він.

Нагадаємо, що Абромавичус подав у відставку. Сказав, що один з найближчих до президента людей, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді Ігор Кононенко блокує реформи.

А після заявив, що не планує займатися політикою і не піде в будь-який зі створених політичних проектів. Але технічно він все ще вважається міністром, оскільки за відставку повинна проголосувати Верховна Рада. Але весь минулий тиждень Абромавичус перебував на лікарняному.

Лента новостей
Вступай: