Політолог розповів, що буде після об'єднання "блудних міністрів"

Політолог розповів, що буде після об'єднання

З поверненням блудних міністрів Україна отримає імітацію єдності під тиском західних країн. Про це заявив політолог Андрій Золотарьов.

"З поверненням блудних міністрів Україна отримає імітацію єдності під тиском західних країн. Захід трішки заспокоїться. Але конфлікт може повернутися з подвоєною силою", - сказав Золотарьов.

Політолог спрогнозував кілька варіантів розвитку подій.

"Є кілька варіантів: або домовитись під тиском країн Заходу. Другий варіант — перезавантаження коаліції. Нова коаліційна угода, новий уряд. Третій варіант — іти на вибори. Четвертий — війна "всіх проти всіх". Але такий шторм може знести всіх. Другий, третій і четвертий варіанти можуть бути вже через кілька місяців", - розповів він.

Золотарьов зауважив, що два тижні тому міністр економіки Айварас Абромавичус не збирався йти у відставку.

"Джерела в уряді говорили, що він ще два тижні тому не збирався йти у відставку. Але за цей час відбулося кілька подій. Зокрема, таємна вечеря з Саакашвілі. Після того з'явились досить дивні, як для міністра економіки умови — відставка Шокіна, і так далі. Він підготував запасний майданчик - бути міністром у проекті Саакашвілі. Потім виникла ідея демаршу, щоб послабити Яценюка. Але Яценюк досить вдало зіграв, використовуючи принципи айкідо. Те, що було направлено проти нього, використав для підсилення і збереження власних позицій. Виходить, Саакашвілі переграв сам себе з демаршем Абромавічуса", - сказав Золотарьов.

Політолог припускає, що на міністрів тиснули і робили привабливі пропозиції. Тому вони вирішили повернутись.

"Стець псує картину штучної єдності. Вага й фігура Стеця не йде в жодне порівняння з Абромавичусом", - додав він.

Нагадаємо, що 3 лютого міністр економіки Айварас Абромавичус подав у відставку через тиск і блокування реформ з боку нардепа з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка. Він звинуватив Кононенка у корупційних схемах. Після цього на екстренному засіданні уряду українські міністри передумали звільнятися. Свої заяви про звільнення публічно відкликали - міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр агрополітики Олексій Павленко, міністр інформації Юрій Стець та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі. Арсеній Яценюк закликав урядовців об'єднатися і виробити план дій на рік.

Лента новостей
Вступай: