Країну оновить четверта індустріальна революція - Яценюк

Країну оновить четверта індустріальна революція - Яценюк

На думку прем'єр-міністр України Арсенія Яценюка, розвиток IT-технологій і так звана четверта індустріальна революція дозволять оновити країну.

Про це він заявив у Києві під час відкриття першого в Україні інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних "1991 Open Data Incubator".

"Нова Україна та новий світ лежать, у першу чергу, на інтелекті й таланті. Це так звана четверта індустріальна революція. Вона не від слова індустрія, як у класичному розумінні. Вона від слова робити кроки вперед. Хто повинен робити ці кроки? Не просто уряд. Бо уряд сам по собі так само є досить консервативною політичною структурою. Його треба міняти. Яким чином? Тільки через партнерство приватного сектора, громадянського суспільства й уряду. Злиття цих трьох елементів дає можливість будувати нову країну", - повідомив Яценюк.

Нові політики, переконаний Яценюк, будуть вміти приймати рішення швидко та оперативно на підставі відкритих баз даних, аналітики і систем.

Раніше повідомлялося, що в Україні запускається некомерційний інкубатор ІТ-проектів "1991 Open Data Incubator" на основі відкритих даних.

Мета проекту - "оцифрувати" такі сектори економіки як агробізнес, енергетику, інфраструктурні проекти, державні послуги для громадян і внутрішні аналітичні системи в державі, налагодивши взаємодію ІТ-розробників, громадських організацій та аналітичних центрів з органами державної влади.

Лента новостей
Вступай: