Депутати знімають квартири по 30 тисяч гривень — експерт

Депутати знімають квартири по 30 тисяч гривень — експерт

Депутати знімають житло від 13 до 30 тисяч гривень на місяць. Про це розповів голова правління ріелторської палати Віктор Несін.

"Депутати знімають квартири переважно в центрі Києва. Більшість мають сімейних ріелторів. Вони як зубний лікар чи терапевт можуть допомогти з житлом по всій країні. Однокімнатна квартира в центрі Києва коштує від 13 тисяч гривень. У більшості вони просять трикімнатні помешкання з меблями. В одній з кімнат облаштовують кабінет, спальню і кімнату для прийому гостей. Така квартира обійдеться у 30 тисяч гривень. Відомі люди знімають житло дорого, але в договорі оренди вказують у 5-6 разів меншу ціну", - каже Віктор Несін.

Квартири вибирають з ремонтом і побутовою технікою.

"Ціна залежить від місця розташування та наповнення. Житло в будинках, які знаходяться в 5 хвилинах ходьби від Верховної Ради найдорожче. На минулому тижні здавав квартиру-студію за 34 тисячі гривень. В квартирі є кавова машина, дорогий посуд, двічі на тиждень приходять прибиральниця і кухар. Усе входить у вартість. Багато відомих людей знімають квартири на Хрещатику. Часто серед клієнтів є і депутати. Але ми підписуємо договір про нерозголошення таємниці, де вони житимуть. Практика склалася так, що під кінець скликання всі хто знімав житло, купують квартири. Зазвичай, це не центр, а новобудови в районах Оболоні, Академічного, Нивок. Оформляють таке житло на когось із родичів. Часто на батьків дружин, бо вони мають інше прізвище. Перед виборами до Верховної Ради позаторік розпродали понад дві сотні квартир депутатам та їх помічникам. Середня вартість помешкання 120-150 тис$", - каже ріелтор Олег.

Нагадаємо, Верховна Рада оприлюднила список депутатів, які отримали компенсацію за оренду житла. Серед них 26 депутатів, які є гривневими мільйонерами.

Лента новостей
Вступай: