21.08.2023 22:21

Як вибрати оптимальну спліт-систему кондиціонування?

Найпоширеніші кондиціонери для встановлення у квартирі чи невеликому приватному будинку — це спліт системи. У чому полягають їхні особливості та як їх правильно вибрати — розглядаємо з допомогою фахівців інтернет-магазину Aqua Life.

Коротко про спліт-системи

Спліт системи кондиціонування складаються з двох блоків: внутрішнього та зовнішнього. Внутрішній забирає тепле повітря з кімнати, поглинає з нього тепло та виводить його на вулицю. Водночас охолоджене повітря з вулиці надходить у приміщення. У цьому процесі бере активну участь холодагент, який постійно змінює свій агрегатний стан.

Часто спліт-системи підтримують також функцію осушення повітря та сприяють зменшенню рівня вологості в кімнаті. І навпаки, в окремих моделях передбачено можливість зволоження та іонізування повітря, яке надходить у приміщення. Агрегати, які обладнані 4-ходовим клапаном, також можуть обігрівати повітря в холодну пору року. 

Як зробити правильний вибір

  • Потужність. Для приміщення з висотою стелі від 2,5 до 3,0 м цей параметр обирають відповідно до площі за таким принципом: для кімнати площею 15–20 м2 — 2,0 кВт; 25–30 м2 — 2,6–2,8 кВт; 35–40 м2 — 3,8–4,2 кВт тощо.

  • Спосіб монтажу. Найпопулярнішими є настінні спліт системи, але, крім них, у продажу можна знайти підлогові, стельові, касетні, канальні та деякі інші моделі.

  • Спосіб регулювання. Розрізняють інверторні та неінверторні спліт-системи кондиціонування. Останні підтримують плавне регулювання інтенсивності охолодження чи підігріву. Вони більш економічні та дають можливість підтримувати у приміщенні комфортну температуру.

  • Рівень шуму. Майже всі сучасні виробники дотримуються санітарно-гігієнічних норм і не роблять свою техніку надгучною. Проте все одно звертайте увагу на цей параметр: тихими вважаються моделі, у яких рівень шуму не перевищує 35 дБ.

В інтернет-магазині Aqua Life ви можете вибрати надійні та функціональні спліт-системи на будь-який смак. У каталозі представлена продукція провідних світових виробників з офіційною гарантією. Менеджери магазину допоможуть зробити правильний вибір з урахуванням площі кімнати, типу компресора, особистих побажань щодо функціональності тощо. На сайті постійно діють акції, є можливість придбати кондиціонер (спліт система класична) з оплатою частинами та зручними умовами доставки у ваш населений пункт. У разі потреби технічні фахівці компанії виконають будь-які роботи з проєктування, встановлення та обслуговування обладнання.  

Лента новостей
Вступай: