23.02.2023 22:55

Особливості догляду за людьми похилого віку

З віком люди стають більш схильними до різних захворювань, в організмі часто відбуваються незворотні зміни. Вже після 60 років може знадобитися додатковий догляд. Зростають ризики появи атеросклерозу, гіпертензії, хвороб кісток та суглобів, а також виникають порушення роботи дихальної системи. Іноді літні люди потребують дотримання постільного режиму. Оскільки до госпіталізації вони ставляться упереджено, часто є необхідність доглядати за ними вдома. Полегшити догляд допомагають гігієнічні товари для дорослих СУХО. Наприклад, одноразові пелюшки DAILEE врятують постіль та ліжко від потрапляння фізіологічних речовин.

Рекомендації з догляду за літніми людьми

У догляді за людьми похилого віку необхідно дотримуватися таких правил:

Контроль приймання ліків

Потрібно стежити за графіком приймання медикаментів, які призначив лікар. Літні люди часто забувають приймати пігулки вчасно, що може негативно позначитися на їхньому самопочутті та віддалити одужання. Також важливо контролювати питний режим, бо брак рідини перешкоджає  засвоєнню препаратів.

Забезпечення гігієни

Дуже часто люди похилого віку мають труднощі з самообслуговуванням, особливо якщо вони прикуті до ліжка. Щоб полегшити близьким людям  життя, варто допомагати їм приймати душ і використовувати підгузки DAILEE для дорослих. Їхня якість відповідає європейським стандартам. Вони швидко та надійно утримують вологу та нейтралізують неприємні запахи. Підгузки для дорослих DAILEE добре пропускають повітря, тому не спричинюють попрілостей і подразнень. А завдяки зручним застібкам-липучкам їх можна підлаштувати під будь-який тип фігури. 

Також потрібно вчасно змінювати натільну та постільну білизну. Щоб трохи полегшити догляд та не змінювати простирадло щодня, можна використовувати одноразові поглинаючі пелюшки DAILEE. Вони збережуть постіль від забруднень довше. Дуже зручно, що після використання їх можна просто утилізувати, не потрібно прати та прасувати. Щоразу пелюшка буде чистою та сухою.

Повноцінне харчування

Людям похилого віку важливо харчуватися здоровою їжею з правильним співвідношенням жирів, білків та вуглеводів. Також важливо знизити кількість вживаного холестерину та солей натрію і збільшити в раціоні частку продуктів, багатих на клітковину.

Спілкування

Важливо проводити час із близькими людьми похилого віку, слухаючи їхні історії та надаючи емоційну підтримку. Це важливо для їхнього  психологічного здоров’я.

Лента новостей
Вступай: