09.01.2023 21:05

Переваги та особливості вибору кабелю HDMI

Якість відео та аудіо, котрі відтворюються через акустичні системи, на екрані телевізора, залежить не лише від обладнання, але й від комутаційних кабелів. Якщо ви хочете створити ідеальну мультимедійну систему, тоді варто обрати кабель HDMI, котрий було розроблено спеціально для з'єднання цифрової апаратури. Головна задача цього кабелю — передача аудіо і відео високої чіткості, одночасно, а не за затримками. 

HDMI кабель Silent Wire Series 32 mk3 HDMI-HDMI 1.0m, v2.0, 3D, UltraHD 4K

Якими бувають різновиди HDMI кабелів

Часто кабелі класифікують за швидкістю та наявністю додаткових функцій: 

  • Стандарт — ці кабелі забезпечують гарну якість зображення в дозвільній здатності (HD (720p) і Full HD (1080i). Використовується для програвачів, ігрових консолей, сучасних телевізорів. 

  • Висока швидкість — кабель, котрий підтримує майже всі сучасні формати, в тому числі Deep Color і 3D

  • Стандарт з підтримкою Ethernet — застосовують для під'єднання до мультимедіа системи з інтернет-з'єднанням. 

  • Висока швидкість з підтримкою Ethernet — універсальний варіант кабелю для під'єднання цифрового телебачення, інтернет-трафіку.

  • Авто — стандарт для під'єднання в автомобільних системах.

За типами роз'ємів кабель класифікують на такі групи: 

Класичний (маркується А) — цей роз'єм часто зустрічається в базовій комплектації електроніки, часто саме такі штекери встановлюються в сучасних телевізорах.

Зменшена версія (С або D) — використовується для під'єднання смартфонів, планшетів, фотоапаратів та іншої портативної техніки.

 Кабель з розширеним відеоканалом (В) — потрібен для передачі відео в дозволі Full HD 1080 р.

Версія кабелю з захисним замком (Е), котрий фіксує його за допомогою спеціального конектора. Такі кабельні під'єднання використовуються у випадках, коли на техніку впливає вібрація, наприклад, в автомобілях.

При виборі HDMI кабелю потрібно звертати увагу на довжину. Важливо, щоби кабель не перебував в натягнутому стані. Однак і не варто обирати кабель з сильним запасом, адже довжина понад 10 метрів не регламентується стандартами. При надто великій довжині можуть виникати спотворення та загасання сигналу. 

Якщо ж вам потрібно створити зєднання понад 10 метрів, варто обирати кабель HDMI серії XL.Також можна використати виту пару та установку додаткової розетки поруч із обладнанням. За такої комбінації сигнал можна передавати на відстань до 100 метрів. 

HDMI кабель MT-Power Platinum HDMI-HDMI 0.8m, v2.0 3D, UltraHD 4K

Популярні модифікації HDMI кабелю

Має попит продукція бренду MT-Power, котрий створює кабель HDMI в різноманітних модифікаціях. Зокрема відома серія HDMI 2.0 Diamond, котра належить до преміумкласу. Кабелі в рамках цієї серії випускаються довжиною від 0.8 до 20 метрів. 

Кабель відрізняється високим ступенем надійності, швидкістю передачі даних. Контактна група в цьому кабелі створена з безкисневої міді з золотим покриттям, що додатково покращує якість даних. 

Кабель серії Platinum оснащені монолітними металевими конекторами з пластиковими вставками, з 24К позолоченими контактами.

Лента новостей
Вступай: