19.12.2021 19:07

Як купити виставлену на аукціон деревину

Як купити виставлену на аукціон деревину

Робота із системою електронних торгів дуже проста й не вимагає від користувачів особливих витрат часу. Докладно розібратися, як купити виставлену на аукціон деревину, нескладно, і ця стаття дозволить ґрунтовно розібратися у всіх тонкощах процедури електронних торгів. Якщо ви хочете ознайомитися з основними положеннями торгів товарами цієї категорії, прочитайте цю статтю https://www.ueex.com.ua/eng/ueex/advisory-board/ .

Порядок реєстрації покупця

Кожен учасник торгів, який бажає купити в системі деревину або інші будівельні чи оздоблювальні матеріали, а також інші товари, які представлені продавцями, зобов'язаний пройти повну процедуру реєстрації. Зареєструватися можна лише на спеціальних майданчиках, які офіційно підтверджені та мають статус акредитованих, наприклад, Українська універсальна біржа та інші.

Під час реєстрації користувач повинен вказати всю необхідну інформацію, заповнивши анкету на сайті. Також важливо пройти перевірку. При перевірці система аналізує інформацію про клієнта, отриману не лише за його словами, але й з інших офіційних джерел, що дозволяє відсіяти покупців, які є неблагонадійними – наприклад, тих, хто підозрюється або був причетний раніше до шахрайських операцій або корупційних схем.

Як вибрати товар для участі у торгах

Процес вибору деревини полягає у вивченні пропозицій продавців. Також перед покупкою необхідно одразу визначитись, який товар потрібен. Основні критерії для вибору деревини, незалежно від цілей:

  • порода деревини – по суті вид дерева (дуб, сосна, ясен і т.д.);
  • вид продукції – необроблена деревина, або розпиляна належним чином;
  • клас якості деревини (тут вибір повинен ґрунтуватися на кінцевій меті використання – для спорудження будинку варто брати клас вище – А,В, а для господарських потреб, зведення тимчасових загороджень, господарських будівель, виготовлення ящиків та піддонів цілком підійде деревина низької якості;
  • ціна – спочатку підбираються товари за попередніми критеріями, потім сортуються за ціною.

Таким чином можна підібрати те, що потрібно, та придбати товар на максимально вигідних умовах.

Як виглядає процес придбання деревини на аукціоні

Для покупки деревини на електронних торгах необхідно взяти участь в аукціоні обраного продавця. Перед цим слід досконально вивчити пропозицію, щоб потім не виникло непорозумінь, претензій та різноманітних проблем у ділових відносинах із продавцем. Щоб придбати певний лот, потрібно робити ставки та стежити за перебігом торгів. Такий важливий момент, як крок ставки, вказується продавцем під час виставлення лота.

Аукціон зазвичай триває певний час, протягом якого можна робити ставки необмежену кількість разів. Після закінчення аукціону перемагає той, чия ставка на цей момент виявилася найвищою. Переможець оголошується та відкривається учасникам торгів, до закінчення аукціону ніхто з учасників не бачить один одного, та вони не можуть взаємодіяти між собою. Це зроблено, щоб створити серйозну перешкоду для реалізації корупційних схем на платформі.

Лента новостей
Вступай: