07.08.2017 17:33

Сонячна енергія – майбутнє світової енергетики

Сонячна енергія – майбутнє світової енергетики

Відновлювані джерела енергії – це дуже актуальна тема на сьогодні. Ми маємо подбати про майбутнє наступних поколінь, поки у нас є така можливість, адже населення Землі постійно збільшується, а ресурсів для його комфортного споживання стає все менше. Тому не дивно, що екологи останнім часом наголошують, що ми можемо зменшити видобування корисних копалин та використовувати більш гуманні засоби видобування енергії для наших щоденних потреб. Наприклад, користуватися безкоштовною енергію, що фактично падає нам на голову просто з неба – сонячним світлом та теплом. Це прекрасна альтернатива використанню вугілля та газу. Таке автономне джерело може бути застосоване у приватному будинку, заміському котеджі, на дачі, на виробництві, у сільському господарстві, у спортивному комплексі, лікарні, у готельному та ресторанному бізнесі.

Технології переробки променевої сонячної енергії активно досліджуються людством більш ніж 50 років. За цей час винайдено багато цікавих технологічних рішень, які роблять процес ефективним та зручним для користувача. Система, що здатна трансформувати енергію сонця в електрику та тепло, має назву геліосистема. Як вона працює? Принцип досить простий. Проміння нагріває поверхню спеціального сонячного колектора, а вона передає тепло рідині-теплоносію. Якщо температура в колекторі перевищує температуру у водонагрівачі, циркуляційний насос перекачує нагріту рідину по трубах уводонагрівач. Можна обрати систему, яка буде працювати сезонно або цілий рік.

Сезонні являють собою моноблок із закріпленим на сонячному колекторі баком, їх можна використовувати в теплу пору року, адже взимку вода замерзає (через те, що всі елементи розташовані на вулиці). Якщо ви встановлюєте цілорічну систему, вона працюватиме для вас у будь-яку пору року з максимальним результатом. Компанія «Еко Енергія» пропонує різноманітні готові комплекти геліосистем, що зроблять вашу оселю енергоефективною та безпечною. В асортименті є і бюджетні варіанти, і більш дорогі. Кожен з них розрахований напевну кількість літрів гарячої води (на добу), тож вибирати треба у залежності від кількості споживачів, які будуть користуватися водою. Встановлення системи потребує деяких затрат. Але відповідальна людина, яка дбає про навколишнє середовище, розуміє, що це позитивно вплине на майбутнє існування нашої планети.

Лента новостей
Вступай: