Шахтарів почали звільняти через мітинги

Шахтарів почали звільняти через мітинги

Сьогодні на шахті "Холодна балка " в місті Макіївка звільнили 132 шахтера, через те, що ці люди напередодні влаштували акцію протесту. Про це розповів звільнений шахтар Олексій, информирует vhoru.com.ua.

"У нас з червня заборгованість по зарплаті. Перед святами видали по тисячі рублів. За ці гроші купив подарунки дітям та продукти до столу і знову немає за що жити. Тому перша і друга зміна вирішила не спускатися в шахту а прийшли до директора з вимогою виплатити гроші. Коли на мітинг прийшла третя зміна їх залякали і примусили спуститись в шахту. Останнім виплатили по 4 тисячі рублів, а всім хто був на мітингах наказали писати заяви на звільнення"

Шахтарі зізнаються в трудових причину звільнення вказують порушення трудової поведінки.

"Зараз існує домовленість між власниками шахт, що всіх кого звільнили на роботу не брати", - продовжує Олексій.

Нагадаємо, 29 грудня мітинг шахтарів була на шахті Чайкіно. Там видали по 2 тисячі рублів і відправили шахтарів за власний рахунок, багатьох звільнили. Керівництво цих шахт від коментарів пресі відмовляється. На офіційному сайті пояснень інциденту нема. Раніше керівництво шахт пояснювало борги по зарплатні невиконанням плану по видобутку вугілля.

Лента новостей
Вступай: