СБУ викрила на хабарі директора одного з КП

СБУ викрила на хабарі директора одного з КП

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві директора одного з комунальних підприємств та затримали його посередницю, інформує vhoru.com.ua.

Посадовець вимагав 200 тис. грн від директора комерційної структури за продовження роботи новорічного ярмарку, який функціонував у одному з центральних районів столиці. Перебуваючи на відпочинку за кордоном, директор залучив до отримання хабара посередницю, на банківський рахунок якої підприємець повинен був перерахувати кошти.

Після перерахування усієї суми хабара, співробітники спецслужби та київської прокуратури затримали посередницю при передачі бізнесмену дозвільних документів на продовження роботи ярмарку.

У рамках кримінального провадження, хабарникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу України.

За рішенням суду посередниці обрано запобіжний у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про відсторонення директора комунального підприємства від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу.
Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів київським чиновником.

Лента новостей
Вступай: