В Україну відправлять нового європейського "ревізора"

В Україну відправлять нового європейського

Стали відомі дві кандидатури на посаду нового представника Євросоюзу в Україні. Це італійський дипломат Х'ю Мінгареллі та швед Пітер Семнебі. Посла оберуть вже у серпні цього року замість нинішнього Яна Томбінського.

Обидві кандидатури добре знайомі з Україною і можуть продовжити курс на зближення Києва та Брюсселя.

Відомо, що Х'ю Мінгареллі з 2011 року і донині займає пост директора з питань Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострову, Ірану та Іраку. До цього дипломат дев`ять років відповідав за країни Східної Європи, в тому числі займався Україною. З 2002 по 2007 роки він виконував функції директора по Східній Європі, Кавказу і Центральній Азії. З 2007 по 2011 роки Мінгареллі відповідав за усі регіони Східного і Середземного сусідства із ЄС, займаючи посаду заступника головного керівника Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

Інший кандидат Пітер Семнебі почав свою кар'єру в МЗС Швеції. Потім працював у шведських посольствах в Німеччині, Україні та СРСР. З 2000 по 2005 роки Семнебі працював при місії ОБСЄ в Хорватії. На цій посаді дипломат допоміг Хорватії із виконанням найважливіших політичних вимог для членства країни в ЄС, після чого вона вступила до Євросоюзу вже у 2013 році.

Нагадаємо, нещодавно Ян Томбінський сказав, що офшорний скандал не є проблемою для українського президента.

Лента новостей
Вступай: