Заступник глави АП Ковальчук допускає, що може стати новим віце-прем'єром

Заступник глави АП Ковальчук допускає, що може стати новим віце-прем'єром

Заступник глави Адміністрації президента України Віталій Ковальчук не виключив, що незабаром може обійняти посаду віце-прем'єра країни.

Пропозиція може вступити в разі обрання прем'єр-міністром нинішнього спікера парламенту Володимира Гройсмана, вважає він.

"У нас з Володимиром Борисовичем абсолютно позитивні робочі відносини. Ми не один раз обговорювали можливість нашого співробітництва і взаємодії. Хочу зауважити, що він – як головний ідеолог децентралізації в країні, і я, як відповідальний за питання регіональної політики в Адміністрації президента, добре спрацювалися. Думаю, чутки про його небажання бачити мене в Кабміні занадто перебільшені. Слова "ні" з боку Володимира Борисовича я не чув, а слово "так", думаю, буде виголошено тоді, коли його оберуть прем'єр-міністром", – заявив Ковальчук.

Він вважає, що йому запропонують посаду віце-прем'єра з "додатковими функціями", тобто з суміщенням посади одного з міністрів.

Ковальчук визнав, що на попередній стадії політичної кризи міг опинитися в Кабінеті Арсенія Яценюка, але той заперечував.

"Яценюк просто надмірно емоційно, напевно, ставився до того, яку роль я міг би грати в його уряді у статусі першого віце-прем'єра. Але якщо запитати всіх, хто зі мною працював, – я завжди націлений на результат, а не на підкилимну боротьбу", – сказав заступник глави АП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава АП Борис Ложкін також не виключає, що займе пост віце-прем'єра в новому уряді.

Лента новостей
Вступай: