Україні дадуть $55 млн на переробку ракетного палива

Україні дадуть $55 млн на переробку ракетного палива

Сполучені Штати виділять Україні $55 млн на утилізацію твердого ракетного палива на потужностях Павлоградського хімічного заводу. Про це стало відомо за підсумками зустрічі голови Державного космічного агентства України Любомира Сабадоша з директором управління Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США Елізабет Джордж.

"Сторони обговорили поточний стан і актуальні питання співпраці в рамках завершального етапу співробітництва між Україною та США щодо зберігання та утилізації палива твердопаливних ракетних двигунів ракет РС-22 на потужностях Павлоградського хімічного заводу", – йдеться в повідомленні прес-служби Державного космічного агентства.

Утилізації підлягає 2707,5 тонн ракетного палива, що становить 55% від загального обсягу.США підтвердили готовність надання фінансової допомоги на реалізацію цієї програми у розмірі 55 млн доларів до кінця 2018 року.

Раніше стало відомо, що Україна може розраховувати на виділення третього траншу кредитних гарантій в розмірі 1 мільярд доларів, якщо сформує уряд, орієнтований на реформи і співпрацю з МВФ. Президент України Петро Порошенко закликав американські компанії до співпраці з ВПК України. Він відзначив широкі можливості для налагодження взаємодії між підприємствами військово-промислового комплексу України і США в рамках кооперації в питаннях виробництва озброєння і обладнання, залучення американських технологій та інвестицій у спільні проекти.

Лента новостей
Вступай: