Пробите колесо допомогло затримати викрадачів позашляховика

Пробите колесо допомогло затримати викрадачів позашляховика

23 березня о 5:00 на Кіровоградщині затримали трьох чоловіків, які в Миколаївській області викрали "Range Rover". Новий автомобіль представницького класу стояв під вікнами однієї з багатоповерхівок.

"Вранці того дня працівники роти дорожньо-патрульної служби та управління карного розшуку області чергували на дорозі Кіровоград-Платоново. Зупинили "Жигулі". В салоні сиділи троє чоловіків. Під час огляду машини виявили маски з прорізами для очей, рукавички, сканувальні пристрої для зчитування кодів сигналізації та запуску двигунів, пристрій для розбивання скла, набір відмичок та комплект ключів від позашляховиків. Також знайшли рації. В машині було ще колесо від позашляховика. Вони зізналися, що викрали "Range Rover". Але дорогою пробили колесо, везли на ремонт. Автомобіль тимчасово залишили в лісосмузі. Власник машини виявив зникнення машин вже вранці. Повідомив у поліцію. Тієї ночі він погано спав. А коли глянув у вікно, побачив порожнє місце замість машини. Не міг повірити, що її так швидко знайдуть", - розповів заступник начальника нацполіції в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

Викрадений "Range Rover" угонщики планували перетримати в орендованому гаражі.

"Збирались замінити номери на двигуні та кузові. Сканером перепрограмувати технічне оснащення позашляховика під наявні ключі. Опісля планували його продати. Усі троє затримані. Один з учасників групи знаходиться під слідством за угон іншої іномарки", - додав Скляревський.

Викрадачам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Лента новостей
Вступай: