У ЄС відреагували на напад на ЛГБТ-активістів у Львові

У ЄС відреагували на напад на ЛГБТ-активістів у Львові

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський засудив напад на ЛГБТ-активістів, які мали намір 19 березня взяти участь у львівському Фестивалі рівності.

Про це повідомляє представництво ЄС у Фейсбуці.

"ЄС займає принципову позицію щодо сприяння недискримінації осіб на ґрунті їхньої сексуальної орієнтації та ґендерної приналежності", - сказано в повідомленні.

У представництві ЄС в Україні також нагадали, що культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть слугувати виправданням будь-якої форми дискримінації, у тому числі дискримінації осіб, які належать до ЛГБТІ-спільноти.

Нагадаємо, вчора у Львові попри заборону суду, активісти ЛГБТ спільноти зібралися для проведення акції в рамках Фестивалю рівності для залучення уваги громадськості до проблем, пов'язаних з будь-якими проявами дискримінації.

Перед цим, Львівський окружний адмінсуд заборонив проводити цю акцій на проспекті Свободи на площі перед Оперним театром у центрі.

Пізніше кілька десятків ультраправих заблокували у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю.

На місці були правоохоронці разом з начальником львівської поліції Дмитром Загарією. Ультраправі поводили себе агресивно, закидували поліцію камінням.

Згодом посол США в Україні Джеффрі Пайєтт різко засудив вчорашню акцію праворадикалів у Львові.

Лента новостей
Вступай: