Експерт розповів, чому відклали голосування по відставці Шокіна

Експерт розповів, чому відклали голосування по відставці Шокіна

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відклав голосування щодо відставки Віктора Шокіна, щоб зібрати голоси на підтримку Юрія Луценка.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський.

"Ходять чутки, що Юрій Луценко зараз заочно отримує належну для генпрокурора освіту. Щоб Юрій Віталійович отримав усі потрібні документи, треба відтермінувати голосування по відставці генпрокурора", - заявив він.

Речинський переконаний: кандидатура Луценка набере в парламенті потрібну кількість голосів.

"Юрій Луценко часто змінював друзів, керований. Зазвичай бояться особу принципову. А його незалежним назвати важко, з ним можна домовитись. Тому його кандидатура — цілком ймовірна", - вважає він.

Експерт розповів, що за посаду генпрокурора триває "багатоярусний" торг.

"У БПП ще не визначились із кандидатурою генпрокурора. Саме тому відтягують час. Кандидатура Луценка буде предметом багатоярусного торгу разом із переформатуванням коаліції. Якщо їм пообіцяють девіденди — проголосують, за кого скажуть. Попри те, що бояться повної узурпації влади Порошенком", - сказав він.

Відставка Шокіна може бути раніше, але під тиском громадськості й Заходу, припустив Речинський.

"Нинішній парламент дуже керований фінансово. Коли президенту буде потрібно, щоб голосів не знайшлося, то їх не буде. Але він розуміє, що від Шокіна треба позбавлятися. Бо його не люблять ні в Україні, ні за кордоном. Це вже більше стає схоже на цирк. Заходу подібна клоунада теж починає набридати. Тому Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання", - додав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови Президента Петра Порошенка про надання згоди на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Спікер Володимир Гройсман 17 березня запрошував генпрокурора до парламенту. Але той не прийшов. Голосування за відставку генпрокурора перенесли на 29 березня

Лента новостей
Вступай: