КНДР запустила в Японське море дві балістичні ракети за добу

КНДР запустила в Японське море дві балістичні ракети за добу

Приблизно через 20 хвилин після першого запуску військові Північної Кореї направили в Японське море другу балістичну ракету.

За даними комітету начальників шт"Ренхап".абів Південної Кореї, друга ракета зникла з радарів на висоті в 17 км, що може свідчити про те, що вона вибухнула в повітрі.

Раніше стало відомо, що Держдепартамент вивчає ситуацію з ракетним запуском КНДР. Імовірно, Пхеньян запустив в Японське море балістичну ракету середньої дальності "Нодон".

Також стало відомо, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе висловив рішуче засудження дій КНДР, передає Reuters. Абе порекомендував владі країни утриматися від дій, які він охарактеризував як "надзвичайно проблематичні".

На початку березня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалив новий пакет санкцій проти КНДР після ядерних випробувань в січні і ракетного запуску в лютому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР пригрозила випереджувальним ядерним ударом "справедливості" США та Південної Кореї.

3 березня у міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що влада КНДР провели запуск декількох ракет малої дальності. Пізніше Кім Чен Ин заявив про підготовку КНДР до застосування ядерної зброї в будь-який момент.

Лента новостей
Вступай: