Політолог пояснив, чому Азаров виграв суд

Політолог пояснив, чому Азаров виграв суд

Рішення Апеляційного суду міста Києва розблокувати пенсійний рахунок екс-прем'єру Миколі Азарову є діагнозом всій правоохоронній системі. Про це сказав політолог Михайло Басараб.

"Якщо Азарову залишають пенсію, то не виключаю безперешкодного повернення Януковича до України", - зауважив він.

За словами експерта, не допрацьовує вся правоохоронна система.

"Це передусім упущення Генеральної прокуратури. Є можливість дистанційного засудження. Але ми не бачимо активності прокуратури. Досі не пред'явлені обґрунтовані звинувачення посадовцям режиму Януковича", - сказав Басараб.

На думку політолога, більшість українських суддів досі представляють попередню владу.

"Більшість суддів представляють старий "правлячий" клас. Тому це рішення суду у мене не викликало якогось здивування і є абсолютно прогнозованим. Безумовно це подія, яка заслуговує на суспільний осуд. Подібні рішення приймаються, бо Генпрокуратура не приділяє належну вагу суддівському корпусу. Адже ніхто не заважає їй здійснювати слідчі дії щодо суддів", - пояснив він.

Водночас, за словами Басараба, таке рішення суду є діагнозом не тільки Генпрокуратурі, але і антикорупційній прокуратурі, Антикорупційному бюро. "Вони перебувають у сфері компетенції президента", - зауважив політолог.

На думку експерта, потрібна масштабна антикорупційна кампанія.

"Є вихід із цього глухого кута. На це потрібна політична воля. Це стосується і Генпрокуратури, і Антикорупційного бюро. Якщо масштабна антикорупційна кампанія торкнеться суддів, то Верховна Рада не стане заваді. Їх притягнуть до відповідальності", - резюмував він.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва визнав незаконним арешт пенсійного рахунку колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Але пенсію екс-прем'єру не виплачуватимуть. Це заявив у Twitter міністр соціальної політики Павло Розенко 10 березня. Того ж дня Генеральна прокуратура повідомила, що Печерський районний суд міста Києва 24 лютого повторно наклав арешт на пенсійні рахунки Азарова.

Лента новостей
Вступай: