"Фантазує навколо прямої норми закону" - Шабунін про заяву прокурора ГПУ

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко намагається обійти норму закону, щоб не передавати матеріали справ до Антикорупційного бюро.

Про це у коментарі сказав голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Це все пряма брехня. Куценко, як завжди, фантазує навколо прямої норми закону. Норма закону: вони передають справу зі всіма матеріалами. Там же не 15 мільйонів томів.

До цього ГПУ кричала, щоб НАБУ забрало всі матеріали справи по всіх посадовцях — це 18 тисяч томів. І тут проблем не було. А як справа стосується того злочину, кінці якого виходять у Генеральну прокуратуру, то якісь складнощі є", - зазначив Шабунін.

Він наголосив, що правоохоронні органи зобов'язані передавати всі матеріали справи до Антикорупційного бюро, якщо є така вимога.

"Немає варіантів "не передати". Вони просто беруть і передають справу", - підкреслив Шабунін.

Нагадаємо, раніше прокурор ГПУ Владислав Куценко відповів на звинувачення про затягування передачі резонансних справ. Він зазначив, що під час вивчення матеріалів справи слідчий процес не зупиняється. Тому, якщо справа велика і вивчення її матеріалів може затягнутися, то вони не передаються у НАБУ. У такому разі представників Антикорупційного бюро запрошують до прокуратури на місці вивчати матеріали.

Лента новостей
Вступай: