Єврокомісія проаналізує ухвалений Радою пакет "безвізових законів"

Єврокомісія проаналізує ухвалений Радою пакет

Єврокомісія проаналізує пакет "безвізових законів", ухвалений Верховною Радою України.

Про це заявила речниця Європейської служби зовнішньої дії Майя Косьянчич у коментарі Deutsche Welle в п'ятницю, 19 лютого.

"Новоухвалені закони потрібно буде проаналізувати в контексті звіту Єврокомісії від 18 грудня 2015 року та в контексті наших рекомендацій", - сказала Косьянчич.

Вона також нагадала, що Єврокомісія, згідно з грудневим звітом, має у перші місяці 2016 року подати законодавчу пропозицію Раді ЄС та Європарламенту щодо скасування візового режиму для українців з біометричними паспортами.

Як повідомлялося раніше, 18 лютого, Верховна Рада України ухвалила три закони, необхідні для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

Зокрема було прийнято зміни до закону про прокуратуру, зміни до законодавства щодо діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації.

Лента новостей
Вступай: