Яценюк каже, що коаліція існує і кличе Ляшка остаточно повернутися

Яценюк каже, що коаліція існує і кличе Ляшка остаточно повернутися

Прем'єр Арсеній Яценюк говорить, що більшість у Верховній Раді досі існує. Каже, що під коаліційною угодою досі є необхідна кількість підписів народних депутатів.

Про це він сказав у інтерв'ю українським телеканалам. У запису інтерв'ю брали участь ICTV, "Україна", "1+1", "Інтер", "5 канал", "Еспресо".

"Юридично коаліція існує, тому що є необхідна кількість підписів під коаліційною угодою і коаліція припиняє своє існування, відповідно до закону про регламент, тільки після оголошення про це на засіданні Верховної Ради. Сьогодні головуючий на засіданні заявив: "Коаліція існує". Тепер про факт, за фактом ми розуміємо, що необхідно постійно 226 голосів, це означає, що треба завершити переговори з "Радикальної партією", щоб "Радикальна партія" юридично і фактично повернулася до коаліції. Підписати додаток, або оновлену коаліційну угоду і затвердити новий план дій", - сказав він.

При цьому він наголосив, що ситуація, яка склалося, йому особисто невигідна.

"Що було б мені вигідно, як політику? Щоб мене у вівторок зняли. Я виходжу і кажу: ми проводили реформи, при мені зарплати платили, пенсії платили, субсидії дали, податки зменшили, тобто мені цинічно політично було б вигідно, щоб мене відправили у відставку", - сказав він.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада не змогла зібрати голоси за те, щоб висловити недовіру уряду. Після цього "Самопоміч" і "Батьківщина" покинули коаліцію. Йдуть розмови про формування нової коаліції в складі Радикальної партії, "Народного фронту", "БПП".

Лента новостей
Вступай: