У Порошенка придумують назву для нової коаліції - ЗМІ

У Порошенка придумують назву для нової коаліції - ЗМІ

В Адміністрації президента вже придумують назву для нового об'єднання більшості у Верховній Раді.

"У кулуарах парламенту ходять розмови про те, що в Адміністрації президента вже вигадують назву для нового об'єднання."Нова коаліція необхідна, оскільки і в БПП, і в "Народному фронті" немає одностайності. Це показало і голосування за відставку уряду. Тому потрібно створити нову коаліцію, до якої увійдуть всі, хто захоче працювати далі", - пояснив співрозмовник. "Радикали" стали своєрідною "золотою акцією" необхідною для формування нової коаліції", - повідомляє видання.

Також наголошується, що спікер Володимир Гройсман не поспішатиме з оголошенням розпаду коаліції.

"Зберігається інтрига ще і щодо того, коли почнеться відлік 30-денного терміну, необхідного для створення нової коаліції. Це може статися тільки після того, як про розпад попереднього об'єднання оголосить Володимир Гройсман. Однак навряд чи спікер поспішатиме з цим через невизначену ситуацію з депутатами Олега Ляшка", - пише видання.

Переформатування уряду можливе тільки шляхом утворення нової коаліції і підписання нової коаліційної угоди. Саме переговорами по цих питаннях і будуть займатися фракції протягом найближчих трьох тижнів, резюмує видання.

Нагадаємо, цього тижня з коаліції вийшли "Батьківщина" і "Самопоміч". Водночас прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що формувати більшість потрібно на базі "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" і Радикальної партії Олега Ляшка.

Лента новостей
Вступай: