У ГПУ розповіли, звідки на лобовому склі BMW взялися отвори

У ГПУ розповіли, звідки на лобовому склі BMW взялися отвори

Коли після тривалої погоні BMW зупинилася, патрульний поліцейський на прізвище Олійник кілька разів вистрілив впритул по салону автомобіля.

Про це на брифінгу розповів заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос.

"Коли автомобіль BMW зупинився на вулиці Сірка у місті Києві, правоохоронець підбіг до нього та здійснив один постріл майже впритул у ліве водійське скло. Саме цей постріл і був, на жаль, смертельним для юнака Медведєва...

Після цих вистрелів автомобіль BMW почав задній рух, а поліцейський здійснив ще 5 пострілів у передню частину авто і лобове скло з боку пасажира", - розповів Матіос.

Він наголосив, що на той час загрози життю патрульного не було.

"Загалом цей поліцейський під час переслідування автомобіля BMW, у якому знаходилися 4 особи, випустив дві обойми з власного табельного пістолета, здійснивши 25 із 28 пострілів", - додав прокурор.

Матіос підкреслив, що правоохоронці знали, що в машині окрім порушника-водія перебуває ще три пасажира.

Після того, як BMW знову почала рух, патрульний іншого екіпажу на прізвище Олійник стріляв по лівій частині машини.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого у Києві четверо молодиків на BMW близько години втікали від поліції. Попередження правоохоронців хлопці ігнорували. Патрульні змушені були відкрити вогонь по іномарці.
Вони випустили 34 кулі. Внаслідок стрілянини загинув 17-річний Михайло Медведєв.

Проти водія, за автомобілем якого гналися поліцейські, порушили кримінальну справу. Прокуратура також оголосила про підозру одному з патрульних поліцейських, які під час погоні за BMW стріляли в автівку.

Лента новостей
Вступай: