"Якщо змогла здолати рак, то аферистів - зобов'язана" - ошукана киянка

Другий рік 47-річна Людмила Трошечкіна з Києва намагається відселити зі своєї однокімнатної квартири її колишнього власника Олега Журавського, 47 років. Через суд чоловік поновив право власності на частину помешкання. Облаштував собі кімнату на кухні. Нікого туди не пускає. Обмежив жінці доступ до води, газу та світла.

Людмила Трошечкіна виховує 11-річну доньку Софію.

"2011-го у мене виявили онкологію. На лікування потрібні були великі гроші. Необхідної суми не мала, набралася боргів. Щоб повернути їх, довелося продати двокімнатну квартиру на Нивках. Агентство нерухомості, до якого звернулася, підшукало альтернативу - однокімнатну квартиру на 19 "квадратів" у Святошинському районі Києва. Мене все влаштовувало - місце розташування, ціна. Нотаріус та працівники ЖЕКу запевнили, що з документами теж все в порядку".

Через два роки Людмилу Трошечкіну викликали до суду.

"Попросили принести договір купівлі-продажу квартири. Запитали, чи маю ще житло. Особливої уваги цьому не надала. Подумала, якесь непорозуміння. Та вже за два тижні отримала рішення суду, який постановив вселити Олега Журавського, колишнього співвласника квартири, в належну йому частину житла. За кілька днів чоловік чекав на лавці під під'їздом. Пригрозив, якщо не пустимо, звернеться до судових виконавців, - розповіла жінка. - Після того, як заселився, почав робити різні пакості, щоб вижити нас із квартири. Серед ночі голосно розмовляв по телефону, грюкав посудою. Покупається у ванній і виходить в самих трусах. Те, що в домі мала дитина, його не бентежило. Попросила, щоб відселився на кухню. Це його розізлило. Поки була на обстеженні в лікарні, поставив туди броньовані двері з замком. Газову плиту викинув у коридор. Повибивав конфорки, щоб не могла нею користуватися. Те ж саме зробив і з пральною машинкою. Обмежив доступ до води. Тепер замість душу в нас вологі серветки".

Людмила Трошечкіна домоглася відкриття кримінальної справи за фактом шахрайства.

- Цю квартиру Журавський купив з дружиною Оленою 1999 року. Та прописався там лише через вісім років, за два місяці до розлучення. Майно між собою подружжя не ділило. За два роки квартиру відсудив батько Олени та продав своїй рідній сестрі. Вона через суд виселила звідти всіх прописаних родичів та швиденько перепродала квартиру мені. Як потім пояснили юристи, це класична шахрайська схема. Коли за незначний термін змінюється кілька власників квартири, - каже Людмила Трошечкіна. - Нещадавно мені повідомили про закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину. Відчуваю певну безвихідь. Та заради Соні намагаюся тримати себе в руках. Думаю, якщо змогла здолати рак, то аферистів - зобов'язана".

Лента новостей
Вступай: