НАБУ затримало прокурора в центрі Києва

НАБУ затримало прокурора в центрі Києва

17 лютого детективи Національного антикорупційного бюро затримали прокурора Генеральної прокуратури, який пропонував хабар у розмірі 10 тисяч доларів членам Конкурсної комісії НАБУ.

Пропонував за ці гроші вирішити питання щодо працевлаштування на керівну посаду в НАБУ, йдеться в повідомленні прес-служби бюро.

Затримання стало можливим завдяки активній участі та відповідальній громадянській позиції членів "Автомайдану", представники якої входять до складу Ради громадського контролю.

"Набір персоналу до НАБУ відбувається шляхом відкритого та прозорого конкурсу. Запевняю, що будь-які спроби підкупу членів Конкурсних комісій отримають жорстку реакцію з боку бюро, подібну до тієї, яка мала місце сьогодні", - каже директор Артем Ситник.

Прокурора затримали у приміщенні Київського національного університету ім. Тараса Шевченка згідно з 208 статтею Кримінального процесуального кодексу України. Затримання проводилося за підтримки Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії. Детективами бюро готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, учора детективи викрили під час отримання хабара в 54 тисячы гривень хабара, голову Козівського районного суду Тернопільської області.

Лента новостей
Вступай: