На Хмельниччині у жінки видурили 14 тисяч гривень

На Хмельниччині у жінки видурили 14 тисяч гривень

Вчора, 16 лютого у мешканки села Михайлючка Шепетівського району на Хмельниччині 75-річної Нелі Докійчук шахраї видурили 14 тисяч гривень. Дві незнаюмі жінки запропонували "очистити" гроші від зла і вкрали їх. Про це кореспонденту розповів слідчий Шепетівського відділу поліції Юрій Коротач.

"Спочатку запитали чи має горіхи на продаж. Потім повипитували трохи про її життя і давай забивати голову: тобі жіночко пороблено, твоєму чоловіку треба операцію робити, син в аварію попаде. Вона злякалася, але вони стали заспокоювати. Допоможуть, знімуть прокляття. Тоді жінка дістала гроші, які збирала собі з чоловіком на похорон. Гості зняли в неї з голови хустину і замотали ті гроші. Закинули на двір і сказали кілька днів не брати їх. Самі пішли", - розповідає Коротач.

За кілька хвилин жінка оговталась і пішла подивитись чи є гроші. Потім бідкалась перед поліцейськими: як це вони замотували у хустину, а їх тут немає.

"Хата, де це сталось на краю села. Більш ніхто їх не бачив. Тільки у сусідньому селі помітили як їхала незнайома машина - "Москвич". Направлялась в сторону Новограда-Волинського. Раніше її ніхто не бачив. Мабуть хтось навів. У цих людей і машина є, і сини десь у Києві працюють. Допомагають видно", - поділився слідчий.

По факту шахрайства працівники Шепетівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження і наразі розшукують зловмисниць.

Нагадаємо, 28 січня у Хмельницькому затримали шахрая з Вінниці, який виманив у жінки похилого віку 10 тисяч гривень та дві пластикові картки із пін-кодами. Він повідомив, що її син потрапив у поліцію і для його звільнення потрібно заплатити.

Лента новостей
Вступай: