До вересня уряд недоторканний - експерт

До вересня уряд недоторканний - експерт

Чинний уряд працюватиме до вересня за будь-яких умов.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Вадим Карасьов.

"До вересня цей уряд проіснує в будь-якому стані. В напівпаралізованій коаліції. При будь-яких потугах зберегти її за рахунок індивідуальних депутатів. Якщо "Самопоміч" візьме приклад із "Батьківщини" і теж вийде з коаліції", - сказав експерт.

Він розповів, що за відставку уряду не проголосували за рішенням президента. Бо "Блок Петра Порошенка" не готовий до позачергових парламентських виборів, які неминуче відбудуться після цього.

"Депутатська комбінація з показовою невідставкою Яценюка була спрямована на те, щоб відтермінувати дострокові парламентські вибори до осені. Бо до них не готовий, перш за все, "Блок Петра Порошенка". Ця тактична пауза необхідна президенту, щоб більш серйозно підготувати свою політичну силу до позачергових парламентських виборів", - зауважив політолог.

Він назвав "нісенітницею" заяви із проханням депутатів про переголосування за відставку уряду.

"Резолюція про недовіру уряду може бути поставлена лише на черговій сесії. Це хіба наш Конституційний суд, на жарт, може розтлумачити, що нинішня сесія теж чергова. Цю "чехарду" з голосами організували для того, щоб президент вирішував сам, коли відправляти уряд у відставку. Адже формально ж парламент проголосував за незадовільну роботу уряду. От у вересні прем'єра переоберуть обов'язково. До того часу стане ясно, що коаліції немає, більшості теж. Тоді стане зрозуміло, що єдиним легальним можливим виходу з кризи — дострокові вибори", - додав Карасьов.

Нагадаємо, вчора депутати Верховної Ради не назбирали потрібної кількості голосів, щоб підтримати постанову про недовіру Кабінету міністрів України.

"За" проголосували всього 194 нардепи з необхідних 226.

Лента новостей
Вступай: