Американець відсудив у рівненських бізнес-партнерів майже $400 тисяч боргу

Американець відсудив у рівненських бізнес-партнерів майже $400 тисяч боргу

Американська корпорація "Lawrence Gas&Oil" зі Штату Флорида виграла всі українські суди в справі щодо повернення їй рівненськими партнерами понад $359 тис. боргу. Рішення виніс Вищий господарський суд України.

Торік Американець подав до суду на виконавчу службу у Рівненській області.

"Рішення суддів справедливі. Вони примушують моїх колишніх українських партнерів дотримуватися законів і грошових зобов'язань. У серпні минулого року Господарський суд Рівненської області зобов'язав примусово стягнути з підприємства "Нерудтехпром", що в селі Біла Криниця Рівненського району, на користь корпорації $99 тис. наданого кредиту та понад $260 тис. процентів, нарахованих за користування цими коштами. Це рішення без жодних змін залишили в силі Рівненський апеляційний господарський суд, а також і Вищий господарський суд. Задоволений рішенням судів, а також роботою мого адвоката", - пояснює Ісак Каліхман, президент американської корпорації.

У 2001 році він позичив українським партнерам майже $1 млн. За ці гроші збудували під Рівним на 314 кілометрі міжнародної траси Київ-Чоп автозаправну станцію та готель. Борг американцю не повернули.

"Українські партнери мали повернути кредит до 2011 року. Однак, тільки тепер у судах нам вдалося відновити справедливість. Вже відкрили виконавче провадження з примусового виконання наказу суду. Тож, гроші доведеться віддавати. У рахунок боргу корпорація може забрати й майно українського підприємства, зокрема, готель", - каже Віталій Кітовський, адвокат, який захищає американську корпорацію.

Нагадаємо, в 2012 році в Ісака Каліхмана намагалися забрати його бізнес в Україні.

Лента новостей
Вступай: