Депутати підтримали третій "безвізовий" закон

Депутати підтримали третій

Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон про прозорість в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виконання рекомендацій МВФ.

За законопроект №4055 проголосували 236 нардепів.

Згідно із документом, членами конкурсної комісії, які відповідатимуть за організацію проведення конкурсу з призначення на адміністративні посади Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, мають бути особи з "бездоганною діловою репутацією, високими професійними і моральними рисами, громадським авторитетом, а також значним досвідом діяльності у сфері запобігання або протидії корупції".

Пропонується, що генеральний прокурор матиме повноваження на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, першого заступника і заступника її керівника.

Керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури також надається право приймати на роботу і звільняти співробітників, які не є прокурорами.

Водночас голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив: "Я стурбований змінами, що їх пропонують внести до закону "Про прокуратуру" (4055), які загрожують незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через надання забагато влади генеральному прокурору".

Нагадаємо, на ранковому засіданні депутати ухвалили у першому читанні два законопроекти "безвізового пакету" - щодо Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами та про спецконфіскацію майна.

Лента новостей
Вступай: