Наливайченка роблять "маленьким антисаакашвілі" - Чорновіл

Наливайченка роблять

Валентина Наливайченка хочуть зробити "великим борцем з корупцією" для протиставлення Міхеілу Саакашвілі. Так екс-нардеп Тарас Чорновіл прокоментував нещодавнє об'єднання лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко з екс-головою СБУ.

"Якщо стратегічний ворог Тимошенко - це Порошенко, то основним тактичним конкурентом лишається Саакашвілі. Бо як тільки будуть вибори, його партія точно з'явиться. У будь-якому випадку він частково забирає голоси у Юлі. Плюс - не дає їй розвинутися. Схильний до популізму електорат швидше піде до Саакашвілі, бо той більше розкручений. У цій ситуції Тимошенко був потрібен хороший старт. Вона заручилася підтримкою потрібної для себе людини - Наливайченка. У нього сформувалась невеличка, диванна, іменна антикорупційна структурка. Він Тимошенко підходить як людина, яка має напряму протиставлятися Саакашвілі. Тому з Наливайченка зараз дуже актично роблять якогось великого борця з корупцією. Хоча це все виглядає дуже кумедно. Бо він ніколи цим не займався, коли був при владі. Але наш виборець про такі речі не пам'ятає. І от такий "маленький антисаакашвілі" потрібен для запуску цих ідей", - пояснив Чорновіл.

Екс-нардеп назвав спільне звернення двох політиків стартом нової виборчої кампанії Тимошенко.

"Зібрання, на якому Тимошенко і Наливайченко зробили заяву, виглядало дуже театрально, смішно і досить фальшиво. Це є старт Юленої нової виборчої кампанії. Незалежно від того, будуть вибори до парламенту чи ні. Основне - це спроба відтягнути хоча б якусь кількість голосів у Саакашвілі", - сказав колишній парламентарій.

На думку експерта, Тимошенко потрібні дострокові вибори для формування нової коаліції.

"Тимошенко не може нічого серйозного відігравати у теперішній коаліції. Тому вийшла на шлях війни проти Порошенка. Під певну коаліцію, певних груп, які наберуть достатню кількість голосів у Верховній Раді, згуртовувати людей. Мовляв "ми забираємо всі посади, а той хто не з нами має позбутися всього". Це стара тенденція, на якій зараз вона шукає союзників", - зауважив він.

За словами Чорновола, Тимошенко хоче стати прем'єром і послабити роль президента.

"Вона вкотре запускає механізм про якусь конституційну асамблею, яку обиратиме сам народ. Це виглядає чисто юридично дуже абсурдно. Але їй потрібен якийсь орган, який міг би прийняти Конституцію. Коли вона - прем'єр-міністр. Крім Наливайченка буде очевидно хтось інший, з ким доведеться домовлятися. Хто мав би стати наступним президентом, але без серйозних повноважень. А вибиратимуть його у Верховній Раді", - сказав екс-нардеп.

Нагадаємо, минулої п'ятниці Юлія Тимошенко і Валентин Наливайченко заявили про об'єднання та можливі дострокові вибори з референдумом щодо ухвалення нової Конституції.

Лента новостей
Вступай: