Аваков стверджує, що незадовго до конфлікту Саакашвілі просив його очолити уряд

Аваков стверджує, що незадовго до конфлікту Саакашвілі просив його очолити уряд

Міністр МВС Арсен Аваков стверджує, що глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі пропонував йому очолити уряд.

"До речі, Саакашвілі за пару днів до того, як публічно назвати мене злодієм і пригоститися склянкою води за хамство, сидів в моєму кабінеті і пропонував: "Давай домовлятися. Давай ти будеш прем'єром, а я - першим віце-прем'єром". Я запитав: "А чому я?". Відповідає: "Я вважаю, що прем'єром має бути представник Народного фронту. Або Турчинов, або ти, ти ж найуспішніший міністр", - передав зміст розмови, яка нібито відбулася, Аваков.

Відповідаючи на питання, як швидко Саакашвілі може перейти в опозицію до Порошенка, Аваков заявив: "Так він уже, по суті, перейшов. А якщо будуть вибори, і він (як планується) очолить іменний блок - т.зв. другу колону президентської команди , то піде в самостійне плавання відразу після закінчення виборів".

Також Аваков повідомив, що в разі відставки не буде йти з політики.

"Якщо трапиться відставка, не збираюся йти з поточного політичного життя. Не хочу віддавати його на відкуп популістам і досвідченим пристосованцям", - зазначив міністр.

14 грудня на засіданні Національної ради реформ між Аваковим і Саакашвілі стався конфлікт. Саакашвілі звинуватив Авакова і весь Кабмін у корупції. У відповідь Аваков назвав Саакашвілі "трєплом" і пожбурив у його бік склянкою з водою. Словесна перепалка тривала близько 5 хвилин, після чого Порошенко був змушений закрити засідання.

Лента новостей
Вступай: