Пам'ятники Леніну демонтували в Ізмаїлі та Бердянську

Пам'ятники Леніну демонтували в Ізмаїлі та Бердянську

Комунальники демонтували в Ізмаїлі та Бердянську пам'ятники Володимиру Леніну. 11 лютого прибрали Ілліча перед будівлею міськради Ізмаїла, Одеської області, пише видання Думская.

Демонтаж в Ізмаїлі почався зранку. Площу навколо пам'ятника охороняли зо два десятки працівників поліції. Обійшлося без порушень громадського порядку.

Демонтаж тривав понад 5 год. Завершився о 12:30. Пам'ятник відвезли на територію одного з комунальних підприємств на зберігання. 6-метрова бронзова скульптура Ілліча в Ізмаїлі була найбільша в Одеській області. Також демонтують пам'ятник радянському вождю в Ленінському сквері.

У Бердянському мікрорайоні Азмол на демонтаж пам'ятника Леніну витратили близько 5 год. 12 лютого його знесли міські комунальні служби. Раніше патріотичні організації заявляли, що якщо пам'ятник не демонтують цивілізованим способом, то його знесуть силою.

Демонтаж охороняли бійці полку Нацгвардії "Азов". А активісти громадянського корпусу "Азов" улаштували невеликий мітинг.

Нагадаємо, за даними голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, Україна була найбільш "ленінізованною" країною світу.

Лента новостей
Вступай: