У Хмельницькому покусаного собакою хлопчика рятували милом

У Хмельницькому покусаного собакою хлопчика рятували милом

У Хмельницькому бродячий собака покусав 12-річного хлопчика. У дитячій міській лікарні вакцини немає. Хлопцеві промили рану милом та порадили спостерігати за псом.

"Собака напав коли син повертався з школи і вже зайшов у двір нашого дому. Завезли у травмпункт. Там сказали, що вакцини в Хмельницькому і в Україні немає. Промили рану милом і відправили до імунолога. Сказали спостерігати за собакою протягом 10 днів", - розповідає Ірина Сиволицька, мати хлопчика.

Віктор Стельмах, завідувач травмпункту Хмельницької дитячої лікарні повідомив, що востаннє інтерабічний імуноглобулін лікарня отримувала в лютому 2013 року, а вакцину від сказу в червні 2015 року.

"Тому ми не маємо можливості проведення екстреної профілактики проти сказу через відсутність препаратів, які при цьому використовуються", - каже Стельмах.

Пізніше виявилось, що екстрений препарат є у дорослій лікарні. Медпрацівники Хмельницького міського травм центру запевнили, що його можна було позичити.

Нагадаємо, 14 січня виявлено випадок сказу в селі Луково Іршавського району на Закарпатті.
Протягом тижня в Іршавську центральну районну лікарню звернулися шість громадян, які контактували з хворою собакою і мають підозру на сказ.

Лента новостей
Вступай: