Яресько розповіла про ризики у разі відставки уряду Яценюка

Яресько розповіла про ризики у разі відставки уряду Яценюка

Міжнародний валютний фонд візьме паузу у програмі розширеного фінансування EFF, якщо в Україні зміниться уряд. Про це сказала голова Мінфіну в ефірі Свободи слова.

"Вони (МВФ) будуть чекати, поки буде зрозуміло, яка виконавча влада візьме на себе зобов'язання виконувати ті умови, по яким вже надали $6,7 млрд і, ймовірно, ось-ось, (нададуть) наступний транш $1,7 млрд", - сказала Яресько.

Голова Мінфіну також наголосила, що на даний момент співпраця з МВФ є для України критичною. Інших кредиторів, готових давати кошти Україні на такий тривалий термін і за такими пільговими ставками немає.

Раніше повідомлялося, що відставка Айвараса Абромавичуса з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України викликає занепокоєння у Міжнародного валютного фонду. Однією із причин своєї відставки Абромавичус назвав вирішення питань в інтересах окремих людей за його спиною.

Зокрема, за словами Абромавичуса, протягом року заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансамміака.

Крім того, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд піде у відставку у повному складі у випадку, якщо Верховна Рада України прийме рішення про його переформатування і назвав низку умов, за яких його команда залишиться у Кабміні.

Лента новостей
Вступай: