Тимошенко й Герман називають одна одну сестрами

Тимошенко й Герман називають одна одну сестрами

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та колишня "регіоналка" Ганна Герман зустрілися 4 лютого на молитовному сніданку у Вашингтоні, столиці США.

"Організатори будували розмову навколо моралі та основних християнських цінностей, що здатні об'єднати світ. На моє щире здивування, слово надали двом українкам, жінкам, зі слів модератора, важкої долі, — написав у "Фейсбук" учасник заходу, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко, 31 рік. — Далі цитую: "Політичним опонентам, які стояли по різні боки барикад, відстоювали різні цінності, але завдяки вмінню прощати зараз називають одна одну не інакше, як сестрами".

"Кожна з них виступила з промовою, оповідаючи історію свого життя, — продовжує Березенко. — Промови зводились до того, що прощенням і взаємоповагою Україна подолає свою внутрішню кризу, і всі ми заживемо по-новому в нашій великій дружній родині. По завершенню жінки обнялися і довго тримали одна одну в обіймах. Жодного слова про зовнішню агресію сказано не було".

Національний молитовний сніданок з президентом США проводять щороку з 1952-го. Захід збирає до 3,5 тисячі гостей з понад сотні країн. Імена учасників не оприлюднюють через підкреслену аполітичність зібрання. Цьогоріч сніданок відвідали 25 українців, зокрема народні депутати, урядовці та релігійні лідери.

Лента новостей
Вступай: