Фірташ розповів про плани повернутися в Україну

Фірташ розповів про плани повернутися в Україну

Мільярдер Дмитро Фірташ чекатиме на рішення суду у Відні, але потім може повернутися в Україну.

Про це він розповів у інтерв'ю австрійському виданню.

"Майже два роки я тут. Як ви знаєте, чекаю на розгляд касаційної скарги. Й на основі результату буду вирішувати щодо моєї поїздки додому. Сказати, що я тут застряг, це не дуже добре висловитися. Останні два роки я охарактеризував як дуже корисні. Знаю Австрію багато років. Але ніколи не був тут довго. Австрія, це як пляшка доброго вина. Якщо відкрити його, вам доведеться почекати, поки воно не розвине букет. Починаєш розуміти країну, відчувати її. Головне, що тут є правова визначеність. Я подорожував Австрією. Це було дуже цікаво. Але моє життя - це Україна. Завжди планував і досі планую повернутися одного прекрасного дня та жити там", - сказав він.

Заявив, що не має планів йти у політику особисто, а буде залишатися підприємцем. А також розповів про своє бачення внутрішньої політики України.

"Я бачу сьогодні в Україні недієздатність американської стратегії. На мій погляд, Україна керується зовнішніми силами, і не дуже ефективно. Україна не є поодиноким випадком. Ми бачили, що політика США не була успішною на Близькому Сході і в інших країнах. І найголовніше, що від цього страждає Європа. Ключове слово сьогодні – мігранти. І я переконаний, що ЄС не хоче, щоб 45 млн людей з України утворили нову міграційну хвилю, коли держава зруйнується", - сказав він.

Фірташ не вперше озвучує про плани повернутися. У грудні він збирався прилетіти на з'їзд Федерації роботодавців, але передумав. Між тим, українські правоохоронці разом з американським ФБР знайшли баланс у справі Фірташа.

"Він хоче в Україну, тому що у нас не передбачена екстрадиція. Але ми разом з ФБР вже знайшли баланс. У відповідності зі ст. 597 КПК, у випадку міжнародного правового обороту ми можемо його затримати на 40 днів згідно з Міжнародною конвенцією по боротьбі з корупцією при наявності ордера. Екстрадиції може і не бути, але ми спочатку його заарештовуємо, а потім американці, наприклад, приймають рішення про передачу справи нам. Ми можемо прийняти справу й засудити його тут, а можемо і не зробити цього ", - говорив голова МВС Арсен Аваков.

Лента новостей
Вступай: