У Празі підпалили центр для біженців

У Празі підпалили центр для біженців

У Чехії приблизно 20 осіб підпалили центр, який допомагає біженцям в Празі, 6 лютого, через кілька годин після акції протесту проти мусульман та імміграції. Про це повідомили у поліції, передає сьогодні Радіо Свобода.

Нападники вдерлися в центр "Клініка", який організував збір одягу для біженців, і кинули пляшки із запалювальною сумішшю. Щонайменше одна людина поранена в результаті нападу. Пожежникам вдалося швидко загасити вогонь. Активісти, які працюють в центрі, колишній медичній клініці в районі Жижков Праги, сказали, що нападниками були неонацисти. Антимусульманський протест влаштували перед "Празьким Градом", де розташована канцелярія президента Чехії. Цей мітинг був одним з багатьох, організованих по всій Європі 6 лютого групою PEGIDA, назва якої перекладається як Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу. Група стала магнітом для крайніх правих і антиіммігрантських настроїв, вона була заснована в Дрездені в Німеччині в 2014 році.

Раніше голова Агентства з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex Фабріс Леггері заявляв, що протягом 2016 року в Європу прибуде близько 1 мільйона біженців тільки з території Туреччини. Причиною потоку біженців залишається, зокрема, громадянська війна в Сирії.

Лента новостей
Вступай: