Яценюк анонсував прозору приватизацію

Яценюк анонсував прозору приватизацію

У 2016 році в Україні має розпочатися "чесна і прозора приватизація". Про це глава уряду Арсеній Яценюк заявив у "10 хвилинах з прем'єр-міністром".

"На приватизацію має бути виставлений Одеський припортовий завод, компанія "Центренерго", інші енергетичні компанії", - додав він.

Окрім цього Верховна Рада має ухвалити закон, "який дасть можливість стратегічному інвестору на публічному і чесному прозорому конкурсі придбати державні об'єкти".

"З тією метою, щоб залучити іноземні інвестиції, створити нові робочі місця, модернізувати українську економіку і позбавити державні компанії політичного впливу і статусу годувальниць для тих чи інших політичних партій і сил", - додав прем'єр.

Він також повідомив, що призначення на керівні посади у державних компаніях будуть здійснюватися через незалежний номінаційний комітет.

"Будь-які призначення на державні компанії будуть здійснюватися виключно через незалежний номінаційний комітет. І 60 найбільших державних компаній отримають нових і незалежних керівників. Незалежних як від політичних фракцій і партій, так і від бізнес-груп і бізнес-еліт", - заявив він.

Лента новостей
Вступай: