Ляшко: Законність арешту Мосійчука розглядатиме Верховний суд

Ляшко: Законність арешту Мосійчука розглядатиме Верховний суд

Верховний суд України 9 лютого розгляне апеляцію Верховної Ради про визнання незаконним рішення Вищого адміністративного суду України про скасування постанови парламенту про згоду на арешт народного депутата України Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі політичного ток-шоу "Шустер Live".

"9 лютого Верховна суд України розглядатиме апеляцію голови Верховної Ради на це рішення суду (ВАСУ). Я сподіваюся, що Верховний суд також ухвалить об'єктивне рішення", - сказав він

На офіційному сайті Верховного суду в списку справ, призначених на розгляд Судовою палатою в адміністративних справах Верховного суду України, на 11:00 9 лютого призначено справу "Мосійчук І.В. до Верховної Ради України, треті особи: Ляшко О.В, Генеральний прокурор України, - про визнання дій неправомірними, визнання незаконним та скасування постанови Верховної Ради України".

Нагадаємо, 17 листопада 2015 року ВАСУ визнав незаконною постанову Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт Мосійчука.

У парламенті задекларували намір оскаржити дане рішення ВАСУ.

Як відомо, торік у вересні Мосійчука заарештували за підозрою у корупції. Під час перебування під вартою стан здоров'я нардепа погіршився. Його поклали в реанімацію.

Повідомлялося, що Печерський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу нардепу до 26 лютого.

Лента новостей
Вступай: