Стало відомо, в яких містах живуть найщасливіші європейці

Стало відомо, в яких містах живуть найщасливіші європейці

Більшість європейців, які проживають у містах, особливо в Скандинавії, задоволені своїм життям. А жителі Стамбула, Палермо та Афін відчувають розчарованість. Про це свідчить опитування, проведене Європейською Комісією за участі 40 тис. європейців з 79 міст континенту.

"Серед людей, які живуть у містах Європи, існує чимало відмінностей за рівнем задоволеності життям - від щасливих у Скандинавії до незадоволених у Південно-Східній Європі", - йдеться у повідомленні.

Серед пунктів, за якими оцінювали рівень задоволення життям мешканці європейських міст, були охорона здоров'я, транспорт, безпека, забруднення міст та імміграція.

Згідно з даними опитування, найщасливішими почувають себе мешканці Осло, Цюріха, Ольборга, Вільнюса і Белфаста. Найнещасніші – мешканці Стамбула, Палермо та Афін.

У звіті ЄК зауважується, що задоволення місцем проживання у людей співвідноситься з відчуттям безпеки в місті. Так, три чверті мешканців європейських міст сказали, що відчувають себе у безпеці. Натомість, незахищеними відчувають себе жителі Марселя, Стамбула та Афін.

Зазначається, що працевлаштування є ще одним з ключових критеріїв задоволення рівнем життя.

Так, мешканці лише 14 з усіх міст, в яких проводилося опитування, вважають, що їм легко знайти роботу, - найбільше з цим погоджуються у Празі, Клуж-Напоці (Румунія) і Мюнхені.

Стало відомо, в яких містах живуть найщасливіші європейці

Лента новостей
Вступай: