Порошенко готовий жертвувати своєю репутацією заради "любих друзів" - експерт

Порошенко готовий жертвувати своєю репутацією заради

Президент Петро Порошенко готовий жертвувати своєю репутацією на Заході заради сформованої когорти "любих друзів". Про це заявив політолог Петро Олещук, коментуючи рішення фракції "Петра Порошенка "Солідарність" не позбавляти заступника голови фракції Ігоря Кононенка мандата.

"Можемо говорити про завершення формування команди "любих друзів" президента Порошенка. Порошенко не відреагував жорстко на ситуацію. Це означає - готовий ставити на кон свою репутацію", - сказав Олещук.

Рішення фракції експерт вважає "проявом корпоративної солідарності".

"Депутати фракції БПП бояться дати хід справі проти Кононенка. Інакше самі можуть пізніше опинитися під увагою. Окрім цього Ігор Кононенко — друг президента. Ніхто не хоче погіршувати стосунки з Порошенком", - розповів він.

Олещук переконаний: дев'ять депутатів, які проголосували за складання мандата Кононенком, самі вийдуть з БПП щойно "цей "корабель" почне тонути".

Заява Кононенка про тимчасове усунення з посади першого заступника фракції БПП нічого не означає, вважає він.

"Його вплив визначається не формальним статусом, а його безпосередніми зв'язками з президентом. Заява була зроблена для окозамилювання Заходу. До завершення розслідування така відповідь Кононенка закордонних партнерів може влаштувати", - переконаний політолог.

Експерт вважає, що Петро Олексійович "триматиметься за своє оточення до останнього. Бо бачить у ньому основу своєї влади".

"Нас очікує затяжна політична криза з непрогнозованими наслідками. Порошенко постійно перевіряє на міцність терпіння західних партнерів. Воно не безмежне. Одного дня з нами можуть перервати співпрацю. І це буде на довго", - зауважив Олещук.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив про намір подати у відставку. Він звинуватив заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка в спробі тиснути на міністерство. Після цього Кононенко пішов з посади першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка".

Лента новостей
Вступай: