Абромавичус назвав свою відставку "холодним душем" для влади

Абромавичус назвав свою відставку

Міністр економрозвитку Айварас Абромавичус каже, що подав у відставку, бо не хоче бути частиною сформованої системи у верхівці влади. І справа тут не тільки в Кононенку.

"Я частиною цієї системи не хотів би бути. Це не тільки Кононенко. Він тільки одна з дійових осіб. Є якийсь конкретний алгоритм речей, які потрібно було б зробити. Ми ж не побороли корупцію не тільки в держкомпаніях. Ми не побороли беззаконня в судах, у прокуратурі. Там же всі залишилися ті ж самі. А ДФС чого варта! Найпростіша вимога – бізнес хоче отримати свої гроші назад, дайте вчасно, в повному обсязі повертати ПДВ та без відкату. Це базові речі", - підкреслив він.

За словами Абромавичуса, щоб змінити корупційну систему, потрібно призначити на дуже відповідальні посади декількох людей, які хочуть її зламати.

"Я хотів би, щоб моя відставка, стала холодним душем для керівників країни і щоб країна рухалася далі", - підкреслив він.

Як повідомлялося, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів теж подала у відставку слідом за головою міністерства Айварасом Абромавичусом. Раніше про відставку заявили заступники глави МЕРТ України Юлія Клименко, Максим Нефьодов і Наталія Микольська, яка також є торговим представником України.

Нагадаємо, у середу зранку Абромавичус подав у відставку з поста міністра. У США відреагували на це заявою з вимогою продовження реформ Абромавичуса.

Лента новостей
Вступай: