У відставку має йти увесь уряд на чолі з Прем’єром – екс-міністр економіки

У відставку має йти увесь уряд на чолі з Прем’єром – екс-міністр економіки

У відставку має йти увесь уряд на чолі з Прем’єром, а не тільки міністр економічного розвитку і торгівлі, вважає експерт.

Ймовірно міністру економічного розвитку і торгівлі України Айварасу Абромавичусу запропонували йти у відставку, хоча для цього були й об’єктивні обставини. Таку думку у коментарі УНН висловив президент Центру ринкових реформ, екс-міністр економіки Володимир Лановий.
Екс-міністр економіки Володимир Лановий вважає, що рішення нинішнього очільника Мінекономрозвитку А.Абромавичуса не було лише його рішенням.

"Думаю, що йому запропонували подати у відставку, оскільки економіка розвалюється і немає жодних запропонованих ідей. Звичайно, зараз знайдуть, так би мовити, відповідального і першим буде міністр економіки, хоча відповідальність дійсно має бути", - прокоментував рішення про відставку міністра економічного розвитку та торгівлі В.Лановий.
При цьому об’єктивною причиною для цього є розвал економіки держави, хоча тут відповідальність несе у першу чергу глава уряду.

"Думаю, що це об’єктивна обставина. Хоча у відставку має йти увесь уряд, разом усі із Прем’єр-міністр. Бо перший відповідальний – Прем’єр-міністр і усі інші залежні від нього, а не навпаки", - зауважив експерт.
Він додав, що у разі призначення нового сильного лідера, то ефект у покращенні економіки країни може бути і за нинішнього прем’єра.

"Однак краще, було б, щоб була нова команда", - додав він.
Як повідомляв УНН, сьогодні 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус прийняв рішення подати у відставку. За його словами, причина відставки - активізація блокування системних реформ в Україні, тиск на команду міністра.

Лента новостей
Вступай: