Привчати дитину до знань варто з 3 років - психолог

Привчати дитину до знань варто з 3 років - психолог

Українська система освіти та неправильний підхід батьків до виховання перешкоджають навчанню дітей, помітила Ірина Чуєва психолог проекту "Я соромлюсь свого тіла".

За її словами, в першу чергу, відбивають бажання вчитися вчителі загально-освітніх шкіл. Більшість із них не мають психологічного контакту з учнями. Викладачам потрібно ставитись до дитини з розумінням, якщо щось не встиг, не потрібно відразу ставити погану оцінку.

"Вчителі часто принижують учнів, обзивають дітей. Якщо дитині постійно говорити, що вона "дебіл", то через якийсь час вона почне себе такою сприймати. Викладачам потрібно ставитися до учня з розумінням - якщо щось не встиг, не потрібно одразу ставити погану оцінку", - каже вона.

Батькам не варто сварити дітей за погані оцінки. Потрібно дізнатись чому так сталось та що не виходить.

"При цьому важливо не робити завдання за дитину, а допомогти впоратись самій. Слід завжди пропонувати свою допомогу. Іноді 1-2 уроки з репетитором допомагають дитині надолужити програму, дають впевненість і вона отримує бажання вчитись далі, - говорить психолог.

Привчати дитину до знань варто з раннього віку.

"Це може бути з 3 років. Саме тоді у дитини закінчує формуватись особистість. Важливо допомагати та підтримувати дитину, щоб пізніше дитина навчилась самостійно вирішувати проблеми чи конфлікти. Важливо дитину хвалити. Навіть помилки, які ми робимо нас навчають. Головне не брехати, не засмучуватись а разом вирішувати проблему. Тоді у майбутньому не буде проблем з адаптацією і страхом навчання. Ми всі родом з дитинства, тому здобутий негативний досвід відображається у дорослому житті. ", - каже Ірина Чуєва.

Нагадаємо, психолог розповів, чому сучасні діти не хочуть навчатися.

Лента новостей
Вступай: