Політолог спрогнозував, якою буде четверта сесія парламенту

Політолог спрогнозував, якою буде четверта сесія парламенту

Протягом четвертої сесії парламент вирішуватиме питання переформатування уряду, зміни до Конституції та велику приватизацію державних підприємств. Про це заявив політолог Віктор Таран на своєму Facebook.

"Переформатування уряду, зміни до Конституції, велика приватизація державних підприємств - ключові тренди четвертої сесіі парламенту, яка стартувала сьогодні. Арсеній Яценюк лишається після звіту прем'єром, а коаліція незмінною. Ключове питання чи вернеться до повноцінної роботи фракціі Ляшка та "Самопомочі". Ціна питання - по три міністра на кожну із цих фракцій. "Великі фракції" вважають, що це забагато, а на менше ті не погоджуються. Звісно, якусь конфігурацію погодять і парламент потроху запрацює", - написав він.

Водночас політолог вважає, що сподіватися на прорив у проведенні реформ не варто.

"На проведення реформ політичної волі та голосів не має. До речі це стосується також і змін до Конституції. На тому фронті будемо бачити багато популізму та політичних маневрів", - пояснив Таран.

Експерт прогнозує, що політична боротьба всередині коаліції поновиться ближче до кінця весни. Партії "заміряють рейтинги" і остаточно приймуть рішення щодо перевиборів на осінь.

Нагадаємо, у вівторок, 2 лютого, відповідно до статті 83 Конституції України Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив четверту сесію VIII скликання Верховної Ради України.

Лента новостей
Вступай: