У Польщі листоноша заробляє 1200 євро на місяць

У Польщі листоноша заробляє 1200 євро на місяць

За день листоноша в Польщі має рознести 10 тисяч газет. Про це розповіла кореспондентові експерт сайту пошуку роботи Тетяна Пашкіна.

Роботу листоношею за кордоном українцям пропонують переважно в Польщі та Німеччині. Там готові платити за це 50 євро за день.

"Харчуватися мають за свій рахунок. Житло обходитиметься близько 250 євро на місяць. На день з 9 до 17 години польський листоноша має розносити 10 тисяч газет. Щоб дістатися до роботи, доведеться також оформити проїзний за 70 євро на місяць", – уточнює Тетяна Пашкіна.

Договір підписують на півроку.

У Вроцлав шукають кур'єрів, які розноситимуть їжу за 15 тис. грн на місяць. Житлом роботодавець обіцяє забезпечити, але вимагає знання польської.

"Нерідко роботодавці вимагають від листонош і кур'єрів привабливу зовнішність та вміння їздити на велосипеді", – коментує експерт.

Кур'єром бути більш престижно, аніж листоношею.

"Тому серед бази резюме немає жодного охочого стати листоношею, а резюме для кур'єра за останній місяць розмістила майже тисяча шукачів роботи. Грає роль і те, що кур'єрська спеціалізація більш універсальна", – додає Пашкіна.

В Україні зазвичай шукають саме кур'єрів – піших або на автомобілі. Іноді - з власним мопедом. Зарплата піших коливається від 3 до 5 тис. грн, а кур'єрам із власним авто пропонують в середньому 8 тис. грн. Роботодавці шукають охайних, привабливих співробітників без шкідливих звичок.

Лента новостей
Вступай: